Produkty dla leków homeo migrena ból głowy (21)

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Magnez jest jednym z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w istotnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy dla efektywnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, pokarmowego, kostnego, zapobiega nadmiernej aktywności krwi oraz powstawaniu kamieni nerkowych, spowalnia proces starzenia, wzmacnia odporność organizmu. Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, ale słabo przyswajalnym. Wchłania się tylko w 15-40% z pożywienia, a produkty bogate w magnez to zboża, produkty zbożowe, brązowy ryż, suszone owoce, świeże warzywa liściaste oraz czekolada. Dla tych, których dieta nie jest bogata w wymienione produkty, suplementacja może być konieczna. Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można uzyskać suplementy magnezu w postaci tabletek lub kapsułek lub uzupełniać ten pierwiastek przez skórę. Według niektórych naukowców, ta metoda zapewnia najlepszą przyswajalność.
Bioagave Biolampa 1100 g

Bioagave Biolampa 1100 g

Bioagawowy syrop Bright to produkt naturalny z ekologicznych roślin. Agawa uprawiana jest od setek lat, głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Posiada mięsiste i grube liście, które są ułożone w rozetę i pokryte ostrymi kolcami. Lekka agawa powinna być alternatywą dla białego cukru i miodu. Jej smak jest delikatniejszy niż miód. Syrop agawowy jest prawie 1,5 razy słodszy niż zwykły cukier. Smak lekkiego syropu agawowego jest subtelniejszy i bardziej neutralny niż lekko karmelowy smak ciemnego syropu. Agawa jest naturalnym słodzikiem pochodzenia roślinnego w formie półpłynnej. Weganie chętnie używają go jako zamiennika miodu. Ma niższy IG niż miód i szerokie zastosowanie kulinarne. 15% RWS* Tłuszcz: 0 g - 0% w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g - 0% Węglowodany: 71 g - 27%, w tym cukry: 69 g - 77% Błonnik: 5,8 g Białko: 0 g - 0% Sól: 0,05 g - 1% *Wartość referencyjna żywności &nbsp; <strong>
Płatki kokosowe 250g

Płatki kokosowe 250g

Płatki kokosowe uzyskuje się z miąższu orzecha palmowego, który najpierw jest suszony, a następnie rozdrabniany na małe kawałki. Miąższ jest bogaty w składniki odżywcze, takie jak witaminy: C, E, K oraz z grupy B, minerały: cynk, fosfor, magnez, sód, potas, wapń i żelazo. Kokos i jego pochodne (płatki, chipsy kokosowe, olej kokosowy) zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. Nasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia zwierzęcego powinny być ograniczane w codziennej diecie, ale te pochodzące z kokosa składają się z dużo mniejszych cząsteczek i są bezpośrednio przekształcane w energię, nie gromadząc się w organizmie w postaci tłuszczu. Włókna kokosowe zawierają ogromne zasoby błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Znajdziesz tam również niewielkie ilości białka i elektrolitów, które wspierają równowagę kwasowo-zasadową organizmu. <strong> Skład: </strong> Płatki kokosowe &nbsp; <strong> Wartość odżywcza w 100g </strong> Wartość energetyczna 2695KJ/655kcal - 33% RWS *63g tłuszczu - 90% W tym nasycone kwasy tłuszczowe 53g - 265% węglowodanów
Czarny Ryż 1000g Vivio

Czarny Ryż 1000g Vivio

Czarny ryż, po ugotowaniu, przybiera fioletowy odcień, dlatego nazywany jest również fioletowym. Podobnie jak ryż brązowy, nie jest podawany, więc jest bogaty w błonnik, witaminy, szczególnie witaminę E oraz minerały: żelazo, cynk, miedź. Czarny ryż gotuje się dłużej niż inne rodzaje ryżu, od pół godziny do godziny, zawsze będzie lekko chrupiący. Często używany jest do przygotowywania zdrowych deserów, na przykład deseru ryżowego z mlekiem kokosowym. Czarny ryż jest bogaty w przeciwutleniacze, które odpowiadają za walkę z wolnymi rodnikami, chroniąc nas przed stanami zapalnymi i wieloma chorobami, a także opóźniając starzenie się komórek. NBSP; <strong> Wartości odżywcze w 100 g </strong> wartość energetyczna 1498KJ / 354Kcal - 18% RWS * TŁUSZCZ 3,2 g - 5%, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g - 4% węglowodany 72 g - 28%, w tym cukry 0,7 g & LT; 1% białko 7,7 g - 15% błonnik 3,1 g sól 0,03 g & lt; 1% * RWS - Wartość referencyjna
Ryż czarny 1000g VIVIO - Ryż czarny 1000g VIVIO

Ryż czarny 1000g VIVIO - Ryż czarny 1000g VIVIO

Ryż czarny, po ugotowaniu nabiera fioletowego odcienia, dlatego nazywany jest też fioletowym. Tak jak ryż brązowy jest niełuskany dlatego bogaty w błonnik, witaminy, szczególnie witaminę E i minerały: żelazo, cynk, miedź.Ryż czarny gotuje się dłużej niż inne ryże, od pól godziny do godziny, zawsze będzie delikatnie chrupiący. Często wykorzystuje się go przygotowania zdrowych deserów, np. deseru ryżowego z mlekiem kokosowym.Ryż czarny jest bogaty w antyoksydanty odpowiedzialne za zwalczanie wolnych rodników, tym samym chroniące nas przed stanami zapalnymi i wieloma schorzeniami oraz opóźniające starzenie się komórek.&nbsp;<strong>Skład:</strong> ryż brązowy&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 1498kJ/354kcal - 18% RWS*Tłuszcz 3,2g - 5%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g - 4%Węglowodany 72g - 28%w tym cukry 0,7g &lt;1%Białko 7,7g - 15%Błonnik 3,1gSól 0,03g &lt;1%*RWS - Referencyjna Wartość Spożywcza&nbsp;<strong>Stosowanie</strong>Ryż przepłukać zimna wodą
Czerwona Quinoa 1000g Vivio

Czerwona Quinoa 1000g Vivio

Quineron, znany również jako quinoa lub ryż peruwiański, to tzw. pseudoskrobia, czyli roślina, która produkuje skrobiowe nasiona, ale w rzeczywistości nie jest. Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie od wieków ceniona jest za swoje wartości odżywcze. Nazywana jest "świętym Inków". Zawiera również saponiny, dzięki którym może wykazywać działanie antyalergiczne, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe oraz immunostymulujące. Ziarno ma właściwości antyoksydacyjne dzięki niezwykle dużej ilości flawonoidów. Kinoa nie zawiera glutenu i jest łatwostrawna. Czerwony ryż ma bardziej wyrazisty smak i aromat niż biały. Posiada lekko chrupiącą łupinę i dobrze komponuje się z sałatkami. Może być poddawany obróbce, co nadaje mu orzechowy smak i zastosowanie w deserach. 6,1g - 9% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g - 3% węglowodany 57g - 22% w tym cukry 0g - 0% białko 14g - 28% sól 0,01g < 1% *RWS - referencyjna wartość odżywcza &nbsp; <strong> Zastosowanie </strong> Queen beans przed gotowaniem powinny
Inulina z cykorii 500G

Inulina z cykorii 500G

Inulina to naturalnie występujący wielozbożowy składnik, który nie jest trawiony przez człowieka, dzięki czemu pełni funkcję błonnika pokarmowego. Występuje w korzeniach i bulwach niektórych roślin (cykoria, karczochy jerozolimskie, karczochy, łopian, cebula, czosnek, banany). Najczęściej pozyskuje się ją z cykorii. Inulina charakteryzuje się niską kalorycznością i delikatną słodyczą. Ponieważ jest 10 razy mniej słodka niż cukier, zazwyczaj nie jest stosowana jako substytut. Inulina jest używana jako żel, zagęszcza i stabilizuje substancje. Inulina dodana do żywności zmniejsza kaloryczność, hamuje apetyt i zwiększa uczucie sytości. Dzięki temu poprawia kontrolę nad ilością spożywanych pokarmów. Działa u osób na dietach redukcyjnych. Inulina działa jako prebiotyk, stymuluje rozwój normalnej flory bakteryjnej jelit i tym samym pozytywnie wpływa na zdrowie.
Żurawina suszona cała 1000g - Vivio - Żurawina suszona cała 1000g - Vivio

Żurawina suszona cała 1000g - Vivio - Żurawina suszona cała 1000g - Vivio

Żurawina suszona cała to naturalne owoce wysuszone w całości o wyrafinowanym cierpko-słodkim smaku. Owoce kształtem przypominają suszone rodzynki, ale są od nich większe, cechują się soczystą barwą i elastyczną konsystencją. Owoce żurawiny znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata.Owoce żurawiny są bogatym źródłem witamin (C, witaminy z grupy B, E, K), minerałów (sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, manganu, żelaza), błonnika, kwasów organicznych, karotenoidów, flawonoidów, garbników i pektyn. Żurawina nie traci swoich właściwości podczas obróbki termicznej, dlatego, z korzyścią dla zdrowia, można spożywać jej przetwory, które nie są tak cierpkie jak owoce świeżej żurawiny.Żurawina świetnie się sprawdza w profilaktyce nawrotów infekcji dróg moczowych. Zakwasza mocz, co prowadzi do zabicia bakterii znajdujących się w pęcherzu moczowym. Dodatkowo, zawarte w żurawinie kwasy redukują przyczepność bakterii, dzięki czemu wydalane są z moczem.
Soda oczyszczona 1000g

Soda oczyszczona 1000g

Soda oczyszczona - wodorowęglan sodu - znalazła szerokie zastosowanie w medycynie, kuchni, kosmetykach i nie tylko. Ma bardzo wiele zastosowań. Myślę, że jest najlepiej znana jako dodatek do wszelkiego rodzaju wypieków. Jest również składnikiem wielu kosmetyków i środków czyszczących. Dodaje się ją do szamponów do włosów, pomadek do ust, past do zębów. W kosmetykach szczególnie nadaje się do skóry tłustej i trądzikowej. <strong> Zastosowanie sody jest doskonałe, gdy chodzi o neutralizowanie zapachów i czyszczenie. Środek ten potrafi usunąć trudne plamy, wyeliminować nieprzyjemne zapachy i pomóc w czyszczeniu piekarnika lub mikrofalówki. Soda ma lekko żrące właściwości, co sprawia, że skutecznie usuwa brud z różnych powierzchni. Może być używana do usuwania kamienia z czajnika, garnków czy ekspresu do kawy. Świetnie sprawdza się jako proszek do czyszczenia powierzchni w kuchni i łazience. Aby pozbyć się nieprzyjemnych zapachów w lodówce, wystarczy włożyć mały pojemnik z sodą.
Mąka ciecierzycy 1000g

Mąka ciecierzycy 1000g

Ciecierzyca to ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi z grupy roślin strączkowych. Ciecierzyca jest doskonałym źródłem białka oraz niezbędnych aminokwasów, dlatego może zastąpić mięso. Jest źródłem węglowodanów złożonych oraz błonnika. Ciecierzyca dostarcza organizmowi różnorodne witaminy i minerały, w tym znaczące ilości fosforu, witaminy B9, żelaza, cynku, magnezu i potasu. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe. Ciecierzyca jest niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny, a błonnik, który zawiera, pomaga obniżyć poziom triglicerydów i „złego” cholesterolu. Ciecierzyca jest szczególnie ceniona przez wegan i osoby z alergiami. Mąka ciecierzycowa powstaje z tych roślin strączkowych i w związku z tym charakteryzuje się unikalną zawartością białka, podczas gdy jej smak przypomina smak umami. Indeks glikemiczny tej mąki wynosi prawie połowę wartości mąki pszennej i tylko 35.
Płatki Migdałowe 250g

Płatki Migdałowe 250g

Płatki migdałowe, podobnie jak same migdały, są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białka i błonnik, dlatego mają korzystny wpływ na zdrowie. Charakteryzują się wysoką zawartością zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Uważa się, że ich regularne spożycie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany przeciwutleniacz, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, eliminując w ten sposób choroby sercowo-naczyniowe i spowalniając starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości dzięki zawartości wapnia, magnezu, manganu, miedzi, witaminy K, białka i cynku. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor. & Nbsp; <strong> Skład: </strong> migdały & nbsp; <strong> wartość odżywcza w 100g </strong> wartość energetyczna
Mijo 1000g

Mijo 1000g

Proso jest zrobione z prosa. Pomaga przeciwdziałać zakwaszeniu organizmu, wzmacnia odporność oraz jest pożywne i łatwo przyswajalne. Naturalnie jest wolne od glutenu. Jego dużą zaletą jest wysoka zawartość witamin z grupy B, żelaza hemowego i miedzi. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego oraz potasu, magnezu, wapnia i sodu. Dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne białko i węglowodany złożone, które są podstawą zdrowej diety. Proso ma działanie przeciwwirusowe i wzmacniające, pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Witaminy z grupy B i żelazo mają działanie hematopoetyczne. Proso pomaga zmniejszyć stan zapalny w organizmie, działa rozgrzewająco, poprawia metabolizm, a także koncentrację i pamięć. Wysoka zawartość związków wapnia i krzemu wzmacnia zęby i kości. - 4% zawiera kwasy tłuszczowe nasycone 0.4g - 2% węglowodanów 72.1g - 28% w tym cukry 0.8g - 1% białka 10.
Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio - Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio - Heksagonalny chlorek magnezu 1000g Vivio

Magnez jest jednym z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w istotnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy dla efektywnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, pokarmowego, kości, a także w przypadku nadmiernej aktywności krwi czy tworzenia kamieni nerkowych, spowalnia proces starzenia, wzmacnia odporność organizmu. Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, ale słabo przyswajalnym. Wchłaniany jest tylko w 15-40% z pożywienia, a zboża, produkty zbożowe, ryż brązowy, suszone owoce, świeże warzywa liściaste oraz czekolada to niektóre z pokarmów bogatych w magnez. Dla tych, których dieta nie jest bogata w wymienione produkty, suplementacja może być konieczna. Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można uzyskać suplementy magnezu w postaci tabletek lub kapsułek lub uzupełnić ten pierwiastek przez skórę.
SHEPHERD Słonecznik 1000g (2x 500 g)

SHEPHERD Słonecznik 1000g (2x 500 g)

Nasiona słonecznika przybyły z Ameryki Północnej do Europy. Są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i minerałów. Olej słonecznikowy pozyskiwany jest z nasion słonecznika - bogatego źródła kwasu linolowego. Są również stosowane jako składnik preparatów farmaceutycznych - kremów, mydeł, suplementów - ze względu na bogactwo składników odżywczych, takich jak sód i cynk. Odgrywają ważną rolę w wzmacnianiu układu odpornościowego i chronią przed stanami zapalnymi. Zawarte w nich witaminy i minerały chronią przed chorobami serca, poprawiają metabolizm, wzmacniają układ nerwowy, a także wspierają młody wygląd skóry oraz zdrowie włosów i paznokci. Jako źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie omega-6, wspierają strukturę błony komórkowej komórek ciała. Dzięki fitosterolom obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, zapobiegając w ten sposób rozwojowi zmian miażdżycowych.
Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO - Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO

Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO - Chlorek magnezu sześciowodny 1000g VIVIO

Magnez to jeden z najcenniejszych biopierwiastków. Odgrywa wiele ważnych ról w organizmie: uczestniczy w ważnych reakcjach biochemicznych, jest kluczowy do sprawnego funkcjonowania układu nerwowego, krwionośnego, trawiennego, kostnego, przeciwdziała nadkrzepliwości krwi, czy tworzeniu się kamieni nerkowych, spowalnia procesy starzenia się, wzmacnia odporność organizmu.Magnez jest pierwiastkiem powszechnym, lecz słabo przyswajalnym. Z pokarmów wchłania się go zaledwie 15-40%.Orzechy, ziarna, produkty zbożowe, kasze, brązowy ryż, suszone owoce, świeże zielone warzywa liściaste i czekolada to niektóre z pokarmów bogatych w magnez. Dla tych, których dieta nie jest bogate w wymienione produkty suplementacja może okazać się niezbędna.Jak uzupełnić niedobór magnezu? Można zaopatrzyć się w suplementy magnezu w formie tabletek czy kapsułek lub suplementować ten pierwiastek przez skórę. Według niektórych naukowców ta metoda zapewnia najlepszą przyswajalność.
Brązowy Ryż 1000g vivio

Brązowy Ryż 1000g vivio

Brązowy ryż to pełnoziarnisty produkt pochodzący z rośliny Oiza Sativa, z której powstaje popularny biały ryż. Brązowy ryż jest oczyszczany, usuwając jedynie zewnętrzne, niejadalne łuski, dzięki czemu łuski, otręby i zarodek pozostają nienaruszone. Smak brązowego ryżu ma delikatny orzechowy posmak, jest nieco twardszy niż biały, gotuje się dłużej, ale ma również znacznie więcej zdrowotnych właściwości niż oczyszczony biały ryż. Brązowy ryż zawiera więcej witamin i minerałów, jest bogaty w błonnik, ma niższy indeks glikemiczny i wolniej się psuje. Dlatego jest idealny dla osób dbających o linię. Zawiera przede wszystkim: fosfor, potrzebny do budowy kości i zębów, potas, odpowiedzialny za prawidłowe funkcjonowanie serca, magnez, który chroni nas przed stresem, żelazo, niezbędne do oddychania komórkowego, oraz miedź, która wpływa na stan naszej skóry i włosów.
Wiórki kokosowe 250g - Wiórki kokosowe 250g

Wiórki kokosowe 250g - Wiórki kokosowe 250g

Wiórki kokosowe otrzymuje się z miąższu orzecha palmy kokosowej, który najpierw się suszy, a później ściera na drobne wiórki. Miąższ jest bogaty w składniki odżywcze takie jak witaminy: C, E, K oraz z grupy B, minerały: cynk, fosfor, magnez, sód, potas, wapń i żelazo. Kokos i jego pochodne (wiórki, chipsy kokosowe, olej kokosowy) zawierają nasycone kwasy tłuszczowe. Kwasy tłuszczowe nasycone pochodzenia zwierzęcego powinny być ograniczane w codziennej diecie, jednak te pochodzące z kokosa są zbudowane ze znacznie mniejszych cząsteczek i przekształcane bezpośrednio na energię bez odkładania się w organizmie w postaci tłuszczu.Wiórki kokosowe zawierają ogromne zasoby błonnika, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Znajdziemy tam również niewielkie ilości białka i elektrolity, pozwalające na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu.<strong>Skład:</strong> wiórki kokosowe&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2695kJ/655k
Ekologiczna mąka pszenna typ 750 - 1kg

Ekologiczna mąka pszenna typ 750 - 1kg

Mąka pszenna typ 750 pochodzi z gospodarstw Bieszczad, które posiadają certyfikat ekologiczny. Jest to jeden z najpopularniejszych rodzajów mąki, uzyskiwany z mielonego ziarna pszenicy. Pszenica, dzięki zawartości białka (glutenu), nadaje wypiekom elastyczność i sprawia, że są one mniej kruche. <strong> skład: </strong> pszenica <strong> Wartość odżywcza w 100g </strong> Wartość energetyczna 1450KJ/342kcal - 17%RWS* tłuszcz 1.8g - 2.6% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.7g - 3.5% węglowodany 68g - 26% w tym cukry 0.5g - 0.6% błonnik 2.9g Białko 12g - 24% sól 0.01g - 0.2% *referencyjna wartość odżywcza <strong> zastosowanie </strong> Mąka pszenna typ 750 idealnie nadaje się do pieczenia chleba oraz wszystkich słonych i słodkich wypieków. Doskonała do naleśników, gofrów lub jako zagęszczacz do zup i sosów. <strong> Uwagi </strong> Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Słonecznik 1000g (2x 500g) lub pakowanie luzem - Słonecznik 1000g (2x 500g)

Słonecznik 1000g (2x 500g) lub pakowanie luzem - Słonecznik 1000g (2x 500g)

Nasiona słonecznika przybyły do Europy z Ameryki Północnej. Są bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i minerałów. Olej słonecznikowy pozyskiwany jest z nasion słonecznika - bogatego źródła kwasu linolowego. Są również wykorzystywane jako składnik preparatów farmaceutycznych - kremów, mydeł, suplementów - ze względu na bogactwo składników odżywczych. Są bogate w witaminy: E, z grupy B, C, A oraz wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód i cynk. Odgrywają ważną rolę w wzmacnianiu układu odpornościowego, chronią przed stanami zapalnymi. Witaminy i minerały w nich zawarte chronią przed chorobami serca, poprawiają metabolizm, wzmacniają układ nerwowy, wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne, biorą udział w zwalczaniu wolnych rodników (szczególnie witamina E, selen, miedź, mangan i cynk), pozytywnie wpływają na zdrowie, młody wygląd skóry, wzmacniają włosy i paznokcie. Jako źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, przede wszystkim Omega 6, wspierają strukturę błony komórkowej.
Płatki migdałowe 250g - Płatki migdałowe 250g

Płatki migdałowe 250g - Płatki migdałowe 250g

Płatki migdałów, tak jak i same migdały, są bogate w składniki odżywcze. Zawierają witaminy, minerały, białko i błonnik tym samym maja działanie prozdrowotne.Mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone są niezbędnym składnikiem zdrowej diety. Uważa się, że ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu.Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowalnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor.&nbsp;<strong>Skład:</strong> migdały&nbsp;<strong>Wartość odżywcza w 100g</strong>Wartość energetyczna 2489kJ/602kcal - 30% RWS*Tłuszcz 50,6g - 72%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9g - 20%Węglowodany 9,5 - 4%w tym cukry 5g - 6%Bi
Groch Łuskany Półówka 5kg Horeca - Groch Łuskany Półówka 5kg Horeca

Groch Łuskany Półówka 5kg Horeca - Groch Łuskany Półówka 5kg Horeca

Nasza Firma ma przyjemność zaoferować produkt Groch Łuskany Połówka z koszyka produktów przeznaczonych dla hurtowni i sieci dystrybucji obsługujących sektor Horeca. Nasze produkty są oczyszczane i pakowane w naszym zakładzie, przykładamy szczególną uwagę do jakości produktów. Groch to roślina strączkowa. Groch stanowi dobre źródło białka, dostarcza też węglowodanów, a także błonnika, który usprawnia trawienie. Poza tym groch ma działanie zasadotwórcze. Jest podstawowym składnikiem wojskowej grochówki ale idealnie nadaje się do różnego rodzaju past kanapkowych, zup czy sałatek.